Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Už žádný kouř a zápach z komínů

Jelikož je pro nás čisté ovzduší prioritou a množí se nám telefonáty ohledně informací o znečišťování ovzduší špatným spalováním ve svém okolí, rozhodli jsme se k vytvoření dotazníku s názvem „smraďoši“. Tento dotazník umožňuje obyvatelům Lovosic a občanům ze všech dalších 31 obcí ORP Lovosice upozornit na obtěžující kouř a zápach z komínů.

Poukázat na nesprávné provozování kotle či krbu pomocí dotazníku je uživatelsky jednoduché, anonymní a časově nenáročné. Dotazník najdete v záložce Kotlíková poradna – Smraďoši. Spočívá v určení místa, kde dochází k neúměrnému znečišťování, jednoduchého popisu problému a kdy zhruba k problému nejčastěji dochází.

Pracovníkům ochrany ovzduší tak občané pomohou zacílit kontrolní činnost na objekt, kde vnímají problém. Půjde tak o jakési vodítko, kam směrovat preventivní, osvětovou i kontrolní činnost a v případě prokázaného porušení zákona i postih. Odbor životního prostředí bude hříšníky v první řadě upozorňovat a pomáhat jim s orientací v nových dotačních možnostech. Teprve v případě pokračování bezohledného přístupu přejde k sankčním krokům

Bc. Tereza Michálková/OŽP

 

  • Úřední hodiny
  • Středa 18:00 - 20:00